Kebap Dumanı Özel Filtresi

Teknolojinin merkezi Avrupa-ABD olduğundan Çinde üretilen filtrelerde akışkan-yalıtkan sanayi dumanı için üretilmektedir. Özellikle kebap kültürü sadece Türk ve Araplarda bulunduğundan, kebap dumanı filtresinide geliştiren olmamıştır. Kebap dumanında bu filtrelerin kullanılması durumunda, dumanı tutmadığından mecburen takviye olarak karbon kullanılır. Karbon, her ne kadar 6 -12 ay denilse de, bu filtrelerden çıkan kaçak %20 dumanı ve kokuyu 5-15 gün gibi geçici süreyle tutar. Mutfak dumanında kullanılması gereken filtreler asla plastik gibi izolatörlü ve tel iyonizerli olmamalıdır. Uzun yıllara dayanan tecrübelerimiz sonunda kebap ve mutfak dumanına uyumlu izolatörlü elektrostatik filtreyi geliştirdik. Böylelikle DUMANI %100, KOKUYU da %85 oranında tutar.

Elektrostatik filtreler de diğer mekanik makinalar gibi çeşit çeşittir. Her çeşit elektrostatiğin her yerde kullanılması mümkün değildir. Filtrenin çeşidi başka bir şey, kapasitesi başka bir şeydir.

Filtrenin doğru yerde kullanılmaması durumunda çalışmaz, kısa sürede dökülür veya çalışmayacak bu filtreye takviye olarak; karbon filtre, hepa, kaset filtre gibi takviye filtreler kullanılır. Doğru elektrostatik filtrenin kullanılması durumunda hiç bir zaman karbon veya kaset gibi filtrelere gereksinim duyulmaz.

Teknolojinin merkezi Avrupa-ABD olduğundan Çinde üretilen filtrelerde akışkan -yalıtkan sanayi dumanı için üretilmektedir. Özellikle kebap kültürü sadece Türk ve Araplarda bulunduğundan, kebap dumanı filtresinide geliştiren olmamıştır.

Kebap dumanında bu filtrelerin kullanılması durumunda, dumanı tutmadığından mecburen takviye olarak karbon kullanılır. Karbon, her ne kadar 6 -12 ay denilse de, bu filtrelerden çıkan kaçak %20 dumanı ve kokuyu 5-15 gün gibi geçici süreyle tutar.

Mutfak dumanında kullanılması gereken filtreler asla plastik gibi izolatörlü ve tel iyonizerli olmamalıdır. Uzun yıllara dayanan tecrübelerimiz sonunda kebap ve mutfak dumanına uyumlu izolatörlü elektrostatik filtreyi geliştirdik.

Böylelikle DUMANI %100, KOKUYU da %85 oranında tutar.

Bodrum La Blanche otelde bulunan filtremizde 2018 itibariye 400 ton kebap pişmiştir. Senelerdir sorunsuz çalışmaktadır ve karbon bulunmamaktadır. Zen Elektrostatik, gerek sanayi gerekse ticari mutfak ve restoran tahliyelerinden çıkan pişirme kokularını yok etmek için Elektrostatik koku nötralizasyon sistemini kullanır.

Bacaya gönderilen duman- hava akımı Elektrostatik filtrelerimiz kokuyu oluşturan dumanın tamamını %100 ve kokununda niteliğine göre çoğunu alır.

Kalan gözle görülmeyen elektrostatik filtreden kaçan koku parçacıkları (+) iyon yüklenmiş olarak emiş fanından dışarıya gider. Bu sırada Elektrostatik koku reaktöründe muhtelif çiçek ve parfüm kokuları kuru buharlaştırma yoluyla en küçük moleküllerine ayrılır.

Moleküler yapı halinde bulunan koku parçacıklarına 2. bir elektrostatik iyon jeneratöründe 15 bin volt (-) iyon yüklenerek kokunun çıktığı bacaya salınır. (-) yüklü güzel kokular, (+) yüklü kötü kokunun etrafına bir mıknatıs gibi yapışır.

Bu arada atış bacasında (-) yük bulunmamasına dikkat edilir, zira cihazın şasesi elektrostatik filtre dolayısıyla negatif yüklüdür. Böylelikle bacadan mis gibi çiçek ve parfüm kokuları çıkar.